Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z mandarynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kapusta 1/8 głowki
marchew 1 szt
mandarynki 2 szt
sok z cytryny 1 łyzeczka
cukier 1/2 łyzeczki
jogurt grecki 1 łyzeczka
mięta suszona
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z mandarynkami

Kapustę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę obieramy i również ścieramy na tarce. Mandarynki obieramy, rozdzielamy na plasterki i każdy kroimy na pół. Mandarynki dodajemy do kapusty. Całość polewamy sokiem z cytryny. Mieszmay, następnie dodajemy cukier, szczyptę suszonej mięty i jogurt, całość mieszamy. Doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 25.02.2013 12:06
lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak