Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 200 g
sok z cytryny 3-4 łyżeczki
jabłko 1 szt
daktyle 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę obrać z liści wierzchnich ,przekroić i wykroić głębia .
Pokroić drobno , dodać obrane i starte jabłko na grubej tarce.
Skropić sokiem z cytryny , daktyle suszone pokroić w paski lub w kostkę .
Dołożyć do kapusty , wymieszać i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły .Soku z cytryny można dodać więcej jeżeli będzie za słodkie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 18.10.2016 10:39
pyszna suróweczka
MonikaW 15.10.2016 21:17
z daktylami nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak