Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 sztuka
marchewka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cebula czerwona 0,5 sztuka
kukurydza minikolby Smak
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Przygotuj potrzebne składniki. Wszystkie warzywa umyj, jabłko i marchewkę obierz ze skórki. Kapustę drobno poszatkuj. Jeśli zależy Ci na tym, by piórka były cienkie, użyj szatkownicy. Cebulę pokrój na drobne piórka. Połącz z kapustą, dodaj sól i odstaw na chwilę (np. na czas przygotowania kolejnych składników). Kiedy kapusta i cebulą puszczą sok, delikatnie go odciśnij i wylej. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do odciśniętej kapusty dodaj starte jabłko i marchewkę, podzielone na części minikolby kukurydzy SMAK i posiekaną natkę pietruszki. Całość dopraw pieprzem PRYMAT i skrop oliwą z oliwek. Następnie dokładnie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.01.2015 08:42
bardzo smaczna
Sroczka 05.01.2015 16:23
Lubię takie surówki do obiadu.
Adamorek 05.01.2015 15:17
zdrowy dodatek obiadowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak