Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białą rzodkwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 10 dkg
sól do smaku
biała rzodkiew ok. 10 cm kawałek
pomidorki daktylowe 20 sztuk
pieprz do smaku
majonez 1 czubata łyżka
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białą rzodkwią

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, oprószyć solą i lekko ugnieść.
Krok 1 - Surówka z białą rzodkwią foto
2
Białą rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z białą rzodkwią foto
3
Pomidorki przekroić na pół, dodać do kapusty z białą rzodkwią.
Krok 3 - Surówka z białą rzodkwią foto
4
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Dodać ją do pozostałych składników surówki.
Krok 4 - Surówka z białą rzodkwią foto
5
Dodać też do niej trochę pieprzu i majonez. Dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 5 - Surówka z białą rzodkwią foto
6
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - Surówka z białą rzodkwią foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 31.10.2013 14:27
fajna suroweczka
gosia56 17.06.2013 09:27
napewno pyszna i zdrowa
fotoviderek 15.06.2013 11:10
Samo zdrowie :)
Róża1 15.06.2013 09:56
bardzo smaczna surówka:-)
Alex_M 13.06.2013 13:30
fajna suroweczka :)
Megg 12.06.2013 17:48
super pyszna suróweczka
bogusia19 12.06.2013 14:26
smaczna surówka
Iwona32 12.06.2013 14:21
bardzo smakowicie wygląda
dodi 12.06.2013 14:18
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak