Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka witaminowa z kiszonej kapusty i pora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
por (biała część) 1 sztuka
jabłko 1 małe, twarde
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna należy ją przepłukać pod zimną wodą.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka witaminowa z kiszonej kapusty i pora

1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por myjemy i siekamy w cienkie półplasterki. Kapustę siekamy i dodajemy do warzyw.

2. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem według uznania i jeszcze raz mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.01.2015 15:52
samo zdrowie
Joannasz3190 30.12.2014 15:20
Pyszności :)
Sroczka 30.12.2014 15:18
Lubię takie surówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak