Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna z rzodkiewką i koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka żółta 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jabłko 1 szt
por (biała część) 1 szt
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
olej 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna z rzodkiewką i koperkiem

Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w małą kostkę. Por i rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy i drobno kroimy.Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 17.04.2016 17:12
Pyszna surówka.))
w mojej kuchni 17.04.2016 15:56
moje smaki surówkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak