Surówka warzywna słodko-kwaśna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna surówka ze świeżych warzyw.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek konserwowy

    1 sztuka
  • kapusta biała

    1 ćwiartka
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • miód

    1 łyżka
  • ocet

    1 łyżeczka
  • musztarda wytrawna

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • woda ciepła

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy dowolnie (w paski lub kostkę), a następnie solimy.

Z miodu, musztardy, oleju, octu (można użyć soku z cytryny) i przegotowanej, ciepłej wody przygotowujemy sos. Polewamy warzywa i lekko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 

Dariusz33
Można dodać ogórek świeży, ale akurat nie miałem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat