Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka porowo – jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
por 1 szt
jogurt naturalny 1/2 szkl
miód 1 łyzeczka
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka porowo – jabłkowa

Jabłka należy opłukać, obrać przekroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, następnie skropić sokiem z cytryny.
Por oczyścić, opłukać i pokroić w półtalarki, posypać solą.
Odstawić na parę minut Jogurt mieszamy z miodem i polewamy surówkę, dobrze razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak