Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka podwójnie kapuściana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 małej główki
sól do smaku
cebula czerwona 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
kapusta kiszona 1 garść
jabłka słodkie 1,5 sztuki
pieprz do smaku
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka podwójnie kapuściana

Białą kapustę poszatkować, przełożyć do miski, posolić, lekko ugnieść, żeby kapusta puściła sok, odłożyć na kilka minut. Kiszoną kapustę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Kiszoną kapustę, cebulę i kukurydzę dodać do białej kapusty. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (bez gniazda nasiennego), dodać do pozostałych składników. Do surówki dodać też trochę pieprzu i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na jeszcze kilka minut. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 09.08.2016 00:00
smakowicie wygląda
Ewelina1991 30.07.2016 06:56
dobra surówka
Wacław 27.07.2016 10:26
pyszna do II dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak