Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ogórek 500 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypiorek
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Marynata

ocet winny 3 łyżki
woda 3 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka po węgiersku

Kroki postępowania

1
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w plasterki, umieścić w durszlaku i wymieszać z łyżką soli. Po godzinie przepłukać ogórki zimną wodą i osuszyć.
Krok 1 - Surówka po węgiersku foto
2
Zagotować składniki marynaty i przestudzić.Wymieszać ogórki z marynatą, doprawić pieprzem. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Krok 2 - Surówka po węgiersku foto
3
Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, posypać mieloną papryką .
Krok 3 - Surówka po węgiersku foto
4
Podawać z kleksem śmietany.
Krok 4 - Surówka po węgiersku foto
5
Można nawet wymieszać ze śmietaną.
Krok 5 - Surówka po węgiersku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:03
Zdrowa surówka.
Seba 01.08.2014 20:38
super surówka
Bożena6 28.07.2014 22:20
No właśnie;;Polak Węgier dwa bratanki..a ja robiłam tak pierwszy raz..
kuklik 28.07.2014 14:40
tak nie robiłam jeszcze
Christopher 27.07.2014 21:43
U mnie Kaszubi robią podobnie właśnie z zalewą octowo cukrową.Wiadomo,Polak Węgier dwa bratanki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak