Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
marchew 2 szt
jabłka 2 szt
sok z cytryny
majonez 2-3 łyżki
cukier 1/3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa

Kroki postępowania

1
Pora obrać z pierwszego liścia przeciąć na pół i pokroić w pół plasterki.
Przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem. Odstawić do odcieknięcia i ostygnięcia.
Krok 1 - Surówka obiadowa foto
2
Jabłka umyć i obrać. Marchewki obrać i umyć.
Krok 2 - Surówka obiadowa foto
3
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skroplić sokiem z cytryny. Marchewki także zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - Surówka obiadowa foto
4
Dodać pora i wymieszać.
Krok 4 - Surówka obiadowa foto
5
Do surówki dodać majonez , cukier , przyprawy i wymieszać.
Krok 5 - Surówka obiadowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak