Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka gruszkowo – śliwkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
jabłka 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
śliwki 8 szt
cukier 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka gruszkowo – śliwkowa

Jabłka opłukać i obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Gruszki opłukać, obrać, usunąć także gniazdo nasienne i też kroimy w kostkę.
A śliwki opłukać i wypestkować, pokroić także w kostkę, skropić wszystko sokiem z cytryny i posypać cukrem oraz rodzynkami, wymieszać i schłodzić parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 01.10.2016 17:41
lubię takie owocowe sałatki
Habibi 29.09.2016 08:31
A jaka dobra jest taka sałatka z dodatkiem likieru owocowego albo rumu :)))))
Łukasz15 28.09.2016 22:11
Bardzo dobra
tobi1989 28.09.2016 19:33
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak