Sunomono- japońska sałatka z ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    1 długi
  • ocet ryżowy

    1/4 szklanki
  • cukier brązowy

    2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • sos sojowy

    1/2 łyżeczki
  • Imbir mielony Prymat

    niecała łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka dokładnie umyć(można obrać ze skórki) i pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Pozostałe składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż całość się połączy. zalać ogórka,wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny.
podawać odsączone z marynaty
Aleksandra/Olcia
imbir powinien być świeży. ja niestety nie miałam. ogórki można posypać sezamem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 15.05.2015 12:17
smaczna i prosta -podoba mi się:)
Aleksandra/Olcia 15.05.2015 12:07
bardzo proste i bardzo smaczne,ciekawy dodatek do obiadu,my zjedliśmy z ryżem i kurczakiem curry
adelajda 15.05.2015 11:54
chętnie spróbuję :)))
jagoda5913 15.05.2015 11:17
Fajny przepis
jagoda5913 15.05.2015 11:14
Dajny przepis
Mietek z20 15.05.2015 11:08
Ciekawy przepis :)
wwwiolka 15.05.2015 10:47
Bardzo fajny przepis.
Joannasz3190 15.05.2015 10:38
Ciekawy pomysł :)
pestka 15.05.2015 10:20
ciekawie przyrządzona przekąska
gosia56 15.05.2015 09:55
jeszcze tak nigdy nie jadłam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat