Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z kremem czekoladowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nutella 3/4 szklanki
śmietana kremówka 1/4 szklanki
żółtko jajek 1
białko 3
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z kremem czekoladowym

Kokilki wysmaruj masłem i posyp cukrem. Odstaw na bok.
Nutellę i śmietankę przełóż do miseczki. Rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie dodaj żółtko i sól. Dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianą, pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru. Pianę porcjami dodawaj do kremu czekoladowego. Tak przygotowane ciasto na suflet przełóż do kokilek.
Piecz przez 18 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.12.2016 13:08
pyszny deser :-)
Diana Rusiłowicz 04.12.2016 01:44
Apetycznie wygląda
olkaaa 02.12.2016 12:52
kusząca propozycja
KORAL 02.12.2016 12:31
Ładnie wyszedł :)
slodkieniebo 02.12.2016 11:55
Wspaniały
Madzai 02.12.2016 11:47
Słodkości :)
Babeczka35 02.12.2016 11:37
Bardzo pysznie.
AZgotuj 02.12.2016 11:33
smaczna porcja :)
Grazyna0211 02.12.2016 11:17
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak