Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SUFLET Z GROSZKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielony groszek 1 szklanka
ser żółty 5 dag
jaja 4 szt.
masło 4 dag
ryż ugotowany 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: SUFLET Z GROSZKIEM

Wykonanie:
Groszek ugotować, żółtka rozetrzeć z masłem na jednolitą masę, dodać starty ser, ryż i groszek-dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i połączyć delikatnie składniki. Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, piec około 30 minut w temperaturze 170°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak