Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet twarogowy z owocami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 25 dag
jajko 3 szt.
cukier puder 10 dag
budyń waniliowy 1 szt
owoce sezonowe 1/2 kg/mogą być mrożone
cukier 3 łyżki/ do posypki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet twarogowy z owocami

Wykonanie:
Żółtka zmiksować z twarogiem, cukrem pudrem i śmietaną. Następnie ubić białka z budyniem i ostrożnie razem wymieszać. Foremki posmarować tłuszczem, posypać cukrem, napełnić do połowy masą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut. Owoce zagotować w odrobinie wody z dodatkiem cukru i mąką ziemniaczaną wymieszaną wcześniej w odrobinie ciepłej wody. Gotowy suflet podawać z przygotowanym sosem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.01.2016 10:34
pyszności :)
Renataj 16.01.2016 22:01
Bardzo apetycznie wyglądają:)
wwwiolka 16.01.2016 21:06
Bardzo fajny przepis.
Wiktoria29 16.01.2016 20:27
fajny przepis
ilka01 16.01.2016 20:19
smaczny deser
kd045 16.01.2016 20:03
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak