Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 g
masło 70 g
jajko 3 szt
cukier puder 50 g
mąka pszenna 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowy

Żółtka i białka ubijamy dokładnie z przesianym przez sitko cukrem pudrem na bardzo puszystą masę. Czekoladę rozpuszczamy kąpieli wodnej, a następnie dodajemy masło. Do ubitych jajek wsypujemy powoli mąkę, cały czas delikatnie mieszając. Następnie dodajemy czekoladę z masłem.
Wcześniej należy przygotować foremki do sufleta, które smarujemy masłem. Do tak przygotowanych foremek wlewamy ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C z termoobiegiem i pieczemy około 8 minut. Suflety posypujemy cukrem pudrem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 07.02.2016 12:57
Przepis wypróbuje w walentynki ;)
Kulinarna Nowicjuszka 06.02.2016 13:44
Nigdy nie robiłam sufleta, najwyższa pora to zmienić :)
wwwiolka 05.02.2016 21:51
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak