Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet czekolada + banan

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1/4
jaja 2
cukier 3 łyżki
cukier puder
mąka 1 łyżka opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: suflet czekolada + banan

*kokilki wysmarować masłem.
*Oddzielić białko od żółtek
*Do żółtek dodać banany, cukier (ew. mąkę)oraz czekoladę drobną pokrojoną lub orzeszki.
Całość zmiksować na puszystą masę.
*Białka ubić na sztywną pianę.
*Białka dodać do masy, delikatnie łyżką wymieszać. Masa ma być puszysta.
*Masę przelać do kokilek i piec w rozgrzanym piekarniku 18 minut w temp 190 stopni (w zależności od piekarnika)
Całość posypać cukrem pudrem.

Przepis ten poleciła mi siostra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 18.02.2014 16:00
wspaniały suflet
Izabela9 21.10.2013 21:37
Pychotka, bardzo lubię suflety ale nie mam do nich ręki.
Jadwiga/Jaga85 21.10.2013 20:40
Super. Muszę wypróbować!
Papryczka 21.10.2013 20:33
ale pyszności
Luki 21.10.2013 20:32
pyszny deser
Wiesława1 21.10.2013 20:22
wyszły znakomicie
owca441 21.10.2013 20:18
cudnie wyrósł
GOSIA18 21.10.2013 19:54
Pięknie wyrósł, trudny ale pyszny deser
nutellla 21.10.2013 19:45
ładnie wyszedł :>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak