Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studnia

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Studnia

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie stopniowo dodawać mąki zmieszane z proszkiem. Wylać do tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 25 min w temp. 175st. Ostudzić. Ostrym nożem wyciąć z ciasta środek, pozostawiając dno i boki o gr. ok. 2cm.


Nadzienie;
200g margaryny,
2 łyżki śmietany12%,
1/2 szkl. cukru pudru,
2 łyżki kakao,
szkl. posiekanych orzechów włoskich,
50g mlecznej czekolady,
połówki orzechów.
Krok 1 - Studnia foto
2
Margarynę zagotować ze śmietaną. Ostudzić.
Krok 2 - Studnia foto
3
Dodać pokruszony wydrążony biszkopt, cukier puder, kakao i posiekane orzechy. Masą napełnić ciasto.
Krok 3 - Studnia foto
4
Wierzch udekorować stopioną czekoladą i orzechami.
Krok 4 - Studnia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.03.2014 12:12
ciekawa nazwa, a ciasto zapowiada się super
tomek18 23.02.2014 15:35
takie ciasto to bym zjadł!!
Kejti 21.02.2014 23:17
Głębia smaku :-)
margaret 20.02.2014 10:00
fajna nazwa
gibli 20.02.2014 09:02
ciekawie wygląda:)
Mniam 19.02.2014 18:59
Fajnie zrobione ciasto. Nie trzeba martwić się o boki :)
Alex_M 19.02.2014 16:02
świetny pomysł na pyszne ciacho :)
Małgorzata9 19.02.2014 15:47
smakowita studnia
Stenka 19.02.2014 15:14
fajny przepis, szkoda, że nie dałaś zdjęcia środka ciasta
halina17 19.02.2014 12:41
Fajna nazwa ciasta.
Rafał10 19.02.2014 12:21
zjadłabym kawałeczek do kawki :)
Magda24 19.02.2014 12:17
ciekawa jestem jak wygląda zawartość studni po przekrojeniu - pycha
Beata999 19.02.2014 11:06
Smaczna studnia, szybko" wyschnie".
Poison1988 19.02.2014 11:03
taka studnia to się marzy chyba każdemu :)
pawel123 19.02.2014 10:03
smakołyki pycha
Milka100 19.02.2014 09:55
smaczne ciasto i fajna nazwa
ZEWA 19.02.2014 09:55
fajna nazwa i fajne ciacho
Wiesława1 19.02.2014 09:38
bardzo fajny deser
agnieszka214 19.02.2014 09:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak