Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel z kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
kapusta kiszona 1/2 kg
wędlina 10 dag
cebula biała 1 szt
ziemniaki 4 szt
sól i pieprz do smaku
kminek Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
jajko 1 szt
śmietana 30% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel z kapustą

Wykonanie:
Wędlinę, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Dodać posiekaną kapustę, przyprawy do smaku, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu do miękkości kapusty. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć oddzielnie na oleju, gdy będą miękkie wymieszać z kapustą. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem rozmąconym ze śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 06.05.2017 20:41
Fajny przepis;))
Stenka 06.05.2017 13:25
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak