Na ostro: Sakiewki z pikantnym nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • wędlina

    12 plastrów
  • ogórki kiszone

    6
  • oliwki czarne Smak

Farsz

  • serek kremowy

    100 g
  • cebula biała

    1 posiekana drobno
  • ogóreczki z czosnkiem Smak

    6 sztuk
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Wędlinę rozłożyć. Na każdej połówce ogórka kiszonego lub konserwowego ułożyć farsz, owinąć wędliną całość. Na górze ułożyć połówki oliwek czarnych i przebić wykałaczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 23.03.2018 07:41
Fenomenalne! Na sam widok ślinka cieknie!
KORAL 10.02.2016 13:30
Najeść to się może nie najemy , ale jaki widok.....:)
endzi 04.02.2016 18:39
Super przekąska!
Anita21 03.02.2016 22:50
takie proste a jak smakowicie wygląda
ben-ka 26.01.2016 11:56
Bardzo ładnie się prezentują!
w mojej kuchni 25.01.2016 18:01
same przysmaki do zjedzenia
foczka-ks 25.01.2016 17:20
na święta smakowicie na stole
Janina 25.01.2016 17:02
Kusi oko, drażni podniebienie;))
Benita 25.01.2016 17:00
Wyglądają cudnie
mysza75 25.01.2016 14:27
jakie świetne przekąski coś dla mnie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat