Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną
Kroki postępowania
Mąkę przesiać do miski. Z 15dag mąki, drożdży, cukru i 100ml mleka zrobić rozczyn.
mąka pszenna | 45 dag |
drożdże | 3 dag |
cukier | 5 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
masło | 5 dag |
mleko | 300 ml |
masło | 20 dag |
białko | 1 do posmarowania |
mąka | do podsypania |
ser biały | 30 dag |
cukier | 8 dag |
miód | 1 łyżka |
jajko | 1 szt |
wanilia | |
skórka pomarańczowa | |
żurawina suszona | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: