Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z groszkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryka czerwona 2 sztuki
masło 3 łyżki
bulion 0,5 litra
śmietana 70 ml
mąka 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 1 (od szynki)
groszek konserwowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z groszkiem

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki. Podsmażyć na rozgrzanej patelni. Cebule obrać i pokroić w kostkę, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulkę zeszklić wraz z pieczarkami na maśle i dodać do mięsa. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dodać również groszek. Całość zalać bulionem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami. Zagęścić mąką z wodą, wlać śmietanę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.11.2013 23:33
zawsze robię z ogórkiem
Pomocnik 03.11.2013 21:41
Uwielbiam strogonowa :)
Gracer 03.11.2013 21:27
musiał być przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak