Strogonow owocówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka konserwowa

    1 słoiczek
  • margaryna

    pół kostki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • woda

    1 litr
  • mąka

    1,5 łyżki
  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę poszatkować drobno. Margarynę stopić w dużym garnku, dodać do niej cebulę. Zrumienić. Mięso pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Posolić, przyprawić przyprawą do wieprzowiny. Dusić do miękkości mięsa. Podlewać co jakiś czas wodą. W między czasie pokroić i podsmażyć na patelni pieczarki. Gdy mięso będzie miękkie dodać podsmażone pieczarki i paprykę. Dopełnić szklanką wody. Zagotować. Do małego garnuszka dać trochę wody i wymieszać w niej 1,5 łyżki mąki. Zalać garnek ze strogonowem. Przyprawić przyprawami. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 15.04.2012 08:51
ale pycha
parysek10 13.04.2012 19:38
robię podobny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat