Strogonow drobiowy

Strogonow drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Proste do przygotowania, pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Sycący obiad z dodatkiem kurczaka, pieczarek, pomidorów i cebuli, który przygotujesz naprawdę szybko.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Strogonow

  • pierś z kurczaka

    500 gramów
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pieczarki

    350 gramów
  • cebula

    2 sztuki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    300 mililitrów
  • musztarda francuska

    2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • sos sojowy ciemny

    3 łyżki
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić na paski. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, a pierś z kurczaka pokroić w kostkę.

W większym rondlu na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać pierś z kurczaka, potem pieczarki, a na koniec paprykę. Całość zalać bulionem, dodać pomidory z puszki i musztardę.

Gotować na małym ogniu około 15 minut. Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem oraz dodać śmietanę, wymieszać.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat