Strogonow drobiowy

Strogonow drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Proste do przygotowania, pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Sycący obiad z dodatkiem kurczaka, pieczarek, pomidorów i cebuli, który przygotujesz naprawdę szybko.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Strogonow

  • pierś z kurczaka

    500 gramów
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pieczarki

    350 gramów
  • cebula

    2 sztuki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    300 mililitrów
  • musztarda francuska

    2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • sos sojowy ciemny

    3 łyżki
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić na paski. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, a pierś z kurczaka pokroić w kostkę.

W większym rondlu na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać pierś z kurczaka, potem pieczarki, a na koniec paprykę. Całość zalać bulionem, dodać pomidory z puszki i musztardę.

Gotować na małym ogniu około 15 minut. Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem oraz dodać śmietanę, wymieszać.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat