Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 700 g
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 300 g
tłuszcz do smażenia 60 g
woda 750 ml
bulion 500 ml
ogórek kiszony 3-4 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 3-4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Mięso umyć i pokroić w paski . Cebulę pokroić w kostkę . Na patelni lub w rondlu obsmażyć mięso , dodać cebulę i podsmażyć razem .Wlać bulion i wodę , dodać liść laurowy ziele angielskie ,posolić i gotować około 30 minut .
Pieczarki obrać ,pokroić w plastry i podsmażyć na osobnej patelni na tłuszczu ,dołożyć do mięsa i gotować dalej .Paprykę pokroić w paski i dodać . Gotować z 10 minut razem .Ogórki pokroić w ćwiartki i później na paski , dołożyć do rondla. Wsypać przyprawy tzn. pieprz i paprykę słodką .
Gdy składniki są miękkie dodać przecier pomidorowy ,wymieszać , zagęścić śmietaną z mąką .Można dodać pomidory zamiast przecieru .Przyprawić do smaku i podawać z chlebem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 30.10.2016 10:14
Ja strogonowa zawsze robię z wołowiny, ale i Twój wygląda smacznie:)
Stenka 30.10.2016 08:31
smaczne danie
w mojej kuchni 30.10.2016 01:07
moje ulubione smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak