Strogonoff z soją

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    kilka
  • cebula

  • czosnek

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • sos sojowy

  • kostka rosołowa

  • mąka i masło na zasmażkę

  • oliwa

  • kotlety sojowe

    0,5 (jak schabowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soję moczymy ok 10 minut we wrzątku z dodatkiem sosu sojowego.



Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki. Cebulę kroimy na piórka. Na patelni obsmażamy cebulę z pieczarkami, ąż się zrumienią. Pieczarki dobrze jest trochę posolić, wtedy szybciej odparowują wodę. Przekładamy do garnka.



Soję odlewamy i lekko odciskamy z niej wodę. Kotletu kroimy na paseczki (wzdłuż). Obsypujemy ostrą papryką i pieprzem ziołowym. Obsmażamy na zrumienienia. I przekładamy do pieczarek.



Całość zalewamy wrzącą wodą, dodajemy kostkę rosołową, sos sojowy, majeranek, sól, pieprz i czosnek. Gotujemy ok 15. minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 20.01.2011 22:37
coś nowego
gosia561 16.01.2011 22:39
fajne bo soja jest zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat