strogonoff

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    1 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • zielona papryka (świeża)

    1
  • mąka

    1 lyzka
  • bulion

  • koncentrat pomidorowy

    słoik
  • musztarda

    2 łyżki
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • cebula

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić w paski,oprószyć mąką,mięso i cebulę podsmażyć ,zalać bulionem,dodać pieczaki pokrojone w plasterki,koncentrat,musztardę,liśc i ziele,gotować ok.1 godzinę.Paprykę pokroić dodać do mięsa dusić jeszcze 30 minut.Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 18.05.2013 09:26
Jadłam go raz na jakimś weselu, rewelka
krokodyl 23.04.2012 20:03
dawno nie jadłam; spróbuję
Dorian 18.02.2012 20:50
pycha
caralajna 11.02.2012 18:30
jak oryginalnie podany
PaniMISIOWA 06.01.2012 12:07
jeszcze nigdy nie robiła, ale super wygląda!
angelika14 20.12.2011 19:04
smaczne jedzonko
ronald88 30.06.2011 08:20
super
ronald88 30.06.2011 08:20
super
Tika4444 31.05.2011 20:48
alez smakowicie wyglada
Elżbieta17 05.04.2011 09:54
Musi być smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat