Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Straciatella pod błękitną laguną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
mleko 0,5 szkl
czekolada gorzka 0,75 tabliczki
biszkopty okrągłe około 15 szt
bita śmietana 1 szt
jagody kilka mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Straciatella pod błękitną laguną

Błękitną i agrestową galaretkę rozrób w nieco mniejszej ilości wody w dwóch osobnych naczyniach.
W okrągłej tortownicy ułóż biszkopty i na każde ciastko wlej odrobinkę zielonej galaretki, aby biszkopty nie były takie twarde.

Gorzką czekoladę pokrój na kawałki.

Bitą śmietanę typu śnieżka ubij na zimnym mleku, wlej na pół ściągnięta zieloną galaretkę, a na sam koniec wsyp pokrojoną czekoladę. Dokładnie miksuj jeszcze przez moment.
Taka przygotowaną masę śmietanową wyłóż równomierne do tortownicy z biszkoptami.

Na tej masie poukładaj jagody, całość przykryj prawie ściągniętą niebieską galaretką.

Deser wystaw do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 26.01.2014 10:11
ładnie wygląda:)
Smaczna_B 23.01.2014 17:15
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak