Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stir-fry z wieprzowiną i chili

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 375 g
papryczka chili 2 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 szt.
zielone curry 1 łyż.
cukier 2 łyż.
sos rybny 2 łyż.
sok z limonki 2 łyż.
mąka kukurydziana 2 łyż.
woda 100 ml
orzechy nerkowca 1/3 szkl.
olej 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Stir-fry z wieprzowiną i chili

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewam olej. Dodaję mięso, chili (pozbawione nasion i posiekane) oraz posiekaną dymkę, na koniec dodaję pastę zielone curry.
Krok 1 - Stir-fry z wieprzowiną i chili foto
2
Całość smażę przez kilka minut często mieszając, aż mięso będzie usmażone. Robię sos: 100 ml wody mieszam z sosem rybnym, sokiem z limonki oraz cukrem. Mąkę kukurydzianą łączę z odrobiną wody. Na patelnię wylewam mieszaninę z sosem. Gotuję 1 minutę. Następnie całość zagęszczam pastą z mąki kukurydzianej.
Krok 2 - Stir-fry z wieprzowiną i chili foto
3
Podaję na gorącą z ugotowanym brązowym ryżem, posypane prażonymi orzechami.
Krok 3 - Stir-fry z wieprzowiną i chili foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 11.10.2012 12:06
uwielbiam takie połączenia ;)
angelika14 11.10.2012 11:47
już wiem co robię dziś na obiad, wielkie dzięki
angelika14 11.10.2012 11:47
już wiem co robię dziś na obiad, wielkie dzięki
jasiek 11.10.2012 11:25
DOBRE DANIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak