Steki z szynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    ok50 dag
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    10-12 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • mąka pszenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem albo dłonią.
Czosnek przecisnąć przez praskę albo zmiażdżyć i natrzeć mięso. Oprószyć solą pieprzem i mąką. Cebulę obrać i pokroić.
Rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę podsmażyć i podlać wodą.
Dusić do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat