Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Steki wieprzowe na „dziko\"

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
4 plastry
oliwa
4 łyżki
masło
3 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
madera
6 łyżek
rosół z kury Kucharek
0,25 szklanki
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. rozgniecionych
Pieprz czarny mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wieprzowe na „dziko\"

Sos: 6 łyżek madery, 1/4 szklanki bulionu z kostki KUCHAREK, sól, pieprz czarny mielony Prymat.
Mięso opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć każdy stek z obu stron pieprzem, jałowcem oraz solą i pozostawić na 2-3 godz. w lodówce. Następnie rozgrzać na patelni oliwę z masłem i smażyć steki z każdej strony na rumiano. Po zdjęciu z patelni, steki należy przechować w cieple, a na patelnię wlać maderę i bulion. Zagotować, doprawić pieprzem i solą. Steki podawać polane sosem z dodatkiem buraczków lub czerwonej kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.04.2015 07:27
może być smaczne
AgaS10 09.02.2011 12:13
dzik jest dziki:)
szajba2 31.12.2010 17:56
może być i na dziko
Barbara55 05.07.2010 15:03
na dziko to powinny być z dziczyzny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak