Stek z tuńczyka z pieprzem grillowany

Stek z tuńczyka z pieprzem grillowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    400 g (stek)
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • szałwia

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Skropić sokiem z cytryny , posypać pieprzem, kolorowym, białym i cytrynowym .Polać oliwą z oliwek i włożyć do lodówki na 20 - 30 minut Wyjąć i włożyć na rozgrzany na tackach lub na patelnię grillową . Grillować z obu stron z listkami szałwii około 3 minuty po każdej stronie . Podawać z dowolnymi dodatkami i sałatkami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 04.07.2017 00:34
pyszności ....:)
Urszula Świeca 03.07.2017 13:38
Uwielbiam ryby pod każdą postacią.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat