Stek z sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 g
  • sól

  • pieprz

  • ketchup

    3 łyżki
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżki
  • powidła śliwkowe

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1/2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 4 kotlety, delikatnie roztłuc tłuczkiem do mięsa i odstawić.
Rozgrzać patelnię grillową i położyć na niej kotlety. Smażyć po parę minut po obu stronach. Długość smażenia zależy od tego czy chcemy mieć kotlety krwiste czy wysmażone. Jeszcze na patelni przyprawiamy kotlety pieprzem
Do rondelka wlewamy ketchup, musztardę, powidła, ocet i masło. Podgrzewamy i gotujemy parę minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Usmażone kotlety przyprawiamy solą do smaku i polewamy sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 16.03.2012 17:03
smaczny sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat