Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy z mielonego mięsa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 130 g
cebula 30 g
tłuszcz do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy z mielonego mięsa

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy i mielimy na sicie o grubych oczkach(najlepszym mięsem bd szynka wieprzowa). Formułujemy z mięsa kotlecik. (nie doprawiamy mięsa na tym etapie, by mięso nie było twarde po usmażeniu).

Następnie cebulkę kroimy w pół-krążki i podsmażamy aż będzie złota. Odstawiamy ją na bok pod przykryciem aby nie wystygła.
Krok 1 - Stek wieprzowy z mielonego mięsa foto
2
Mięso przyprawiamy powierzchownie z obu stron kucharkiem i pieprzem, oprószamy mąką i rozpłaszczamy.
Krok 2 - Stek wieprzowy z mielonego mięsa foto
3
Nagrzewamy patelnie, wlewamy tłuszcz i gdy się nagrzeje smażymy z dwóch stron aż nie będzie się uwalniała krew pod wpływem nacisku na mięso. Podajemy z wcześniej przygotowaną cebulką. Smacznego :)
Krok 3 - Stek wieprzowy z mielonego mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 05.04.2013 21:30
fajny pomysł
Olga_SK 05.04.2013 20:51
ciekawe rozwiązanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak