Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek w curry i makaron po węgiersku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 g
zioła rowansalskie
musztarda curry
sól
pieprz
sos
pomidory w puszce
pieczarki 4
cebula 0,5
bulion 0,5 szkl
sól
pieprz
majeranek
przyprawa węgierska
olej 2 łyżki
natka pietruszk

Przepis i sposób przygotowania na: Stek w curry i makaron po węgiersku

Karkówkę pokroić w plastry, rozbić lekko młotkiem do mięsa posmarować musztardą z obu stron, posypać odrobiną ziół prowansalskich solą i pieprzem. Odstawić na ok godzinę.

Rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone drobno pieczarki. Wysmażyć. Dodać przyprawy bulion i pomidory z puszki, rozdrobnione przy pomocy widelca. Gotować ok 15 min

Makaron ugotowany wymieszać z sosem, podać do steku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 10.02.2013 21:05
Rewelacja
Pyszota 10.02.2013 20:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak