Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śródziemnomorski kem z łososiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
łosoś wędzony 150 gram
oliwa 1 łyżeczka
bazylia świeża
oliwki czarne 2 łyżka
oliwki zielone 2 łyżka
rozmaryn świeży
skórka z limonki
pomidor 800 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Można dodać zioła prowansalskie.

Przepis i sposób przygotowania na: Śródziemnomorski kem z łososiem

Kroki postępowania

1
Do garnka o grubym dnie wlewamy oliwę. Następnie siekamy cebulę i rozdrabniamy łososia.
Podsmażamy składniki mieszając.
Dodajemy rozmaryn i bazylię świeżą.
Krok 1 - Śródziemnomorski kem z łososiem foto
2
Smażymy ciągle mieszając. Dodajemy oliwki czarne i zielone.
Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Dodajemy do garnka.
Skórkę z limonki trzemy na małych oczkach i dodajemy do garnka.
Krok 2 - Śródziemnomorski kem z łososiem foto
3
Do garnka wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i zalewamy 1-1,2l wody.
Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Blenderem rozdrabniamy składniki i przyprawiamy solą i pieprzem.
Całość gotujemy przez około 10 minut.
Smacznego :)
Krok 3 - Śródziemnomorski kem z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.12.2014 22:23
wygląda smakowicie
norweska20 30.09.2014 18:20
rewelacyjne zestawienie..zabieram:)
Krystyna32 08.09.2014 07:52
bardzo apetyczny
RenataZ-et 07.09.2014 21:54
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak