Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spring rollsy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 8 sztuk
ogórki 2-3 twarde
marchew 2 sztuki
papryka 2 czerwone
sałata pekińska mała
paluszki surimi 4 sztuki
krewetki 4 duże
sok z limonki 1 łyżka
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Spring rollsy

Papier ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ogórki, marchewki i papryki kroimy w długie, cienkie paski (z ogórków najpierw wydrążamy środek). Na papierze ryżowym rozkładamy rukolę lub kapustę pekińską, układamy paski papryki, marchewki i ogórka. W pierwszej połowie placków umieszczamy przekrojone na 3-4 części paluszki surimi, a w drugiej – krewetki, które przez 3-4 minuty gotujemy w osolonej wodzie (warto dodać sok z limonki), lub plastry wędzonego łososia. Placki ryżowe ciasno zawijamy i kroimy na mniejszy rollsy. Przekąski podajemy z sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 12:14
lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak