Sprężyste maliny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1/2 kg
  • galaretka pomarańczowa

    1
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1,5 łyżeczki
  • woda

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę i żelatynę rozpuścić razem w przegotowanej gorącej wodzie. Schłodzić. W tężejącej galaretce zanurzyć maliny. Ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki na ok 2 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 15.03.2013 20:28
Cos jak malinowe zelki, swietny pomysł.
dianix 08.12.2012 17:11
swietniutkie
mariel78 20.11.2012 10:37
fajne
Papryczka 03.09.2012 16:06
super
babajaga1969 24.08.2012 22:15
odlotowe, jak moja...-miotła? -nie ! - ulubiona przekąska!
halina17 21.08.2012 11:58
Super na przegryzkę jeśli kusi nas na słodkie.
stokrotka 21.08.2012 11:26
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat