Spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    10-15 dag
  • pomidory krojone z puszki

    1 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Na patelni podgrzać pomidory z puszki, dodać rozdrobnionego tuńczyka oraz kukurydzę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Na koniec dodać makaron i ponownie dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 22.07.2015 10:33
wygląda bardzo smacznie
w mojej kuchni 17.07.2015 19:05
pyszne danie do zjedzenia
Kuchenka 17.07.2015 15:43
proste i smaczne
Adamorek 17.07.2015 13:18
fajny prosty obiad
Aleksandra/Olcia 17.07.2015 12:55
ja daję tuńczyk w oleju pycha
jasiek 17.07.2015 12:44
polecam dodać oliwki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat