Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
cebula 2
czosnek 4 ząbki
śmietana 200 ml
parmezan starty 2 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu al dente. Olej z tuńczyka wlać na patelnię, rozgrzać, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Po chwili dodać tuńczyka, poddusić (dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego) zmniejszyć gaz, w tym momencie można dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty parmezan i połowę natki. Wymieszać. Połączyć z makaronem Podawać posypane parmezanem i świeżo mielonym czarnym pieprzem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.03.2015 15:25
uwielbiam,często je robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak