Spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    300 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • cebula

    2
  • czosnek

    4 ząbki
  • śmietana

    200 ml
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu al dente. Olej z tuńczyka wlać na patelnię, rozgrzać, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Po chwili dodać tuńczyka, poddusić (dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego) zmniejszyć gaz, w tym momencie można dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty parmezan i połowę natki. Wymieszać. Połączyć z makaronem Podawać posypane parmezanem i świeżo mielonym czarnym pieprzem i natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 17.03.2015 15:25
uwielbiam,często je robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat