Spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    300 g
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    pół słoiczkaa
  • sól do smaku

  • parmezan starty

  • oliwki

    100 g
  • oliwa

    do smażenia
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy razem na oliwie.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy tuńczyka i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusimy ok. 10 minut. Jeśli jest za gęste można podlać wodą.
Oliwki kroimy w plasterki i mieszamy z gotowym sosem. Na talerze nakładamy makaron i polewamy sosem. Na całość ścieramy na drobnej tarce parmezan.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 28.11.2011 18:06
To coś dla mnie - lubię dania z tuńczykiem :)
Robert10 26.11.2011 20:55
ciekawy
Emilia22 21.11.2011 12:42
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat