Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem pomidorowym i pulpetami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 400 gr
mięso mielone 200 gr
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gr
pistacje 50 gr
natka pietruszki kilka listków
spaghtetti 250 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
olej arachidowy do smażenia
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem pomidorowym i pulpetami

Mięso mielone z posiekaną drobno połówką cebuli, solą,pieprzem, jajkiem i natką pietruszki wyrobić. Formować pulpeciki, obtoczyć w bułce wymieszanej ze zblendowanymi pistacjami.Smażyć na oleju arachidowym do zarumienia każdej ze stron.
Do naczynia ceramicznego wrzucić posiekaną drugą połowę cebuli, 2 łyzki oleju, zarumienić i zalać pomidorami wraz z sokiem. Dodać łyżeczkę cukru i pół łyzeczki soli. Dusić na wolnym ogniu ok 20 minut. Na 5 minut przed koncem wrzucić liście bazyli i pulpeciki.
Ugotować makaron al dente i podawać razem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 28.10.2013 12:08
nie jadłam takiego wieki!
Katarzyna59 13.07.2013 16:01
super smaczne
Kate131 11.03.2013 11:21
uwielbiam spaghetti!
Anna152 11.03.2013 10:58
uwielbiam takie dania
Kasnaj 10.02.2013 10:23
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak