Spaghetti z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 g
  • pomidory bez skóry

    1 puszka
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • chili

    do smaku
  • makaron spaghetti

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podsmażamy na oliwie, doprawiamy i smażymy kilka minut. Na osobnej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kosteczkę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Do garnka wrzucamy pomidory, podsmażone mięso oraz pieczarki. Wszystko ponownie doprawiamy według uznania, gotujemy razem kilkanaście minut na wolnym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 11.12.2013 22:02
Często mamy taki obiad jeśli nie mamy za dużo czasu.
Kasia36 10.03.2013 20:45
ciekawy i pyszny przepis
IwonaKa 22.11.2012 23:21
robię bardzo podobnie tylko bez pieczarek,muszę wypróbowac ten przepis
wojtek5 22.11.2012 23:18
ekstra
octo 22.11.2012 23:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat