Spaghetti z oliwą i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/3 szklanki
  • czosnek

    4 ząbki
  • makaron spaghetti

    400 g
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno siekamy czosnek, siekamy natkę pietruszki.
Makaron spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pod koniec gotowania makaronu na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek i krótko podsmażamy, uważając zeby się nie przypalił. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, wsypujemy natkę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Od razu podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat