Spaghetti z mięsem mielonym i sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    500 g
  • mięso mielone

    500 g
  • pomidory

    1 puszka
  • cebula

    1 szt.
  • oliwa

    3 łyż.
  • mąka

    2 łyż.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżecz.
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję w lekko posolonej wodzie. Mięso przyprawiam papryką mielona, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz kładę mięso i rumienię. Następnie do mięsa dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zrumieni dodaję pomidory z puszki wraz z sokiem, następnie wlewam 1,5 szklanki zimnej wody. Całość duszę ok. 15 minut. Do 1/2 szklanki zimnej wody wsypuję mąkę, dokładnie mieszam i wlewam do gotującego się sosu. Chwilę gotuję. Następnie dodaję zioła prowansalskie. Sos przyprawiam do smaku. Makaron rozkładam na talerzach i polewam gorącym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat