Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsem i bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

makaron spagetti

sos

mięso mielone indycze 500 g
cebula 2 sztuki
bazylia 1 łyzka suszonych ziół
Pieprz czarny mielony Prymat
przecier pomidorowy
pomidory suszone Smak kilka sztuk
przecier pomidorowy 1. 5 szklanki
ząbek czosnku 2 sztuki
oliwa do smażenia
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsem i bazylią

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cebulę kroimy dość drobno . Mięso indycze mielimy . Ser scieramy na tarce. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki.

Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy mięso na średnim płomieniu. W czasie smażenia rozdzielamy łopatką na małe kawałki. Do podsmażonego mięsa dajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , szczypte soli, pieprzu oraz bazylię.Zmniejszamy płomień i smażymy dalej często mieszając. Na drugiej patelni dusimy cebulę na 2 łyżkach oleju.Gotową cebulę przekładamy do mięsa. Dodajemy przecier pomidorowy, , i szklanke wody.
Dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku. Do sosu z miesem dodajemy makaron i ser zółty starty na tarce, Całosc mieszamy i wykładamy na talerze, dekorujemy swieza bazylia. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.11.2015 07:33
wygląda bardzo smacznie
pajbek 10.11.2015 18:35
lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak