Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z fasolką, kurczakiem i pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
fasolka szparagowa 300 g
pierś z kurczaka 300 g
pesto 3-4 łyżeczki (zielone)
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z fasolką, kurczakiem i pesto

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, fasolę umyć, odciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości, pierś z kurczaka pokroić w kostkę.
Pierś z kurczaka podsmażyć na patelni, dodać fasolę i chwilę razem smażyć. Następnie dodać makaron i pesto i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak