Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z cukinią pod beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 szt
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 3 łyżki
olej do smażenia
sos beszamelowy 500 ml
makaron spaghetti 500 g
sól do smaku
parmezan starty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z cukinią pod beszamelem

Cukinię młodą umyć i pokroić razem ze skórką w plastry. Na dużej patelni albo w woku rozgrzać olej. Dodać posiekany drobno czosnek a po chwili cukinię. Polać sosem sojowym, posolić i zrumienić. Chwilę podsmażyć a potem dusić kilka minut pod przykryciem. Kiedy będzie al dente zdjąć z ognia.

Przygotować sos beszamelowy wg. przepisu:http://www.doradcasmaku.pl/przepis/224511/sos-beszamelowy.html

Ugotować makaron spaghetti według przepisu na opakowaniu. Zalać beszamelem cukinię i wymieszać.
Nakładać na talerze porcje makaronu i polewać obficie cukinią w sosie oraz posypywać parmezanem. Doprawić do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.07.2013 13:03
świetne danie
Jodaj 08.02.2013 12:28
ciekawy pomysł :) podoba mi się :)
bursztynek 25.09.2012 23:38
hmm... ciekawe, spaghetti i cukinia - fajne zestawienie
gosia47-47 31.08.2012 06:44
dobre
elficzna 31.08.2012 02:59
ciekawie brzmi :) muszę spróbować
Anna169Hosz 30.08.2012 23:26
Polecam, to jedno z moich ulubionych dań:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak