Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti szpinakowo-paprykowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dkg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
szpinak mrożony 100 g
przecier pomidorowy 250 ml
passata pomidorowa 250 ml
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Porada

Domowa passata pomidorowa: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/363983/passata-pomidorowa.html

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti szpinakowo-paprykowe

Kroki postępowania

1
Cebulę zeszklić, dodać zmieloną łopatkę i podsmażyć. Doprawić.
Krok 1 - Spaghetti szpinakowo-paprykowe foto
2
Do mięsa dodać pokrojoną paprykę i szpinak. Smażyć aż szpinak się rozpadnie.
Krok 2 - Spaghetti szpinakowo-paprykowe foto
3
Do mięsa dodać przecier pomidorowy i passatę. Doprawić. Dusić 10 minut. Podawać z makaronem. Wierzch można posypać startym serem żółtym. Smacznego :)
Krok 3 - Spaghetti szpinakowo-paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 29.11.2015 20:13
Mi by posmakowało! Gorzej z połączeniem Mąż-szpinak ;) ale pewnie by zjadł :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak